Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Szűrés
Termék státusza
Termékkategóriák

LICEOUT


1termék 11
1termék 11

Tévhit, hogy a fejtetű csak a szegénységben élőket vagy a piszkos, elhanyagolt hajat érinti! Ez a parazitafertőzés kortól, nemtől és higiéniai környezettől függetlenül, bárkivel előfordulhat!

Az élősködőket elég nehéz észrevenni: hosszúkás, lapos testű, alig szezámmag nagyságú rovarok. Három pár lába ollószerű képződményben végződik, amivel a hajszálakon kapaszkodik. Színe barnás-vöröses, fényes, átlátszó, így sötét hajban még könnyebben elbújnak. A közhiedelemmel ellentétben nem tud ugrani (sem repülni), de könnyen átmászhat egyik emberről a másikra.

A legveszélyeztetettebb csoport az óvodás, kisiskolás gyerekek, akik egymáshoz közel, fejüket összedugva cseverésznek, játszanak, esetleg hajcsatot, vagy fésűt cserélnek. Mivel rövid ideig a tárgyakon is túlél a tetű, ezért lehetséges a közösen használt tárgyakkal is átvinni a fertőzést.

A fertőzöttségre eleinte nem utal viszketés, ez általában csak a fertőződést követő 2-6 hétben alakul ki! Ha visszatérő fertőződéssel van dolgunk, akkor a viszketés is gyorsabban megjelenhet.

A jó hír, hogy ma már hatásosan meg tudunk szabadulni ezektől az élősködőktől, a rossz hír azonban, hogy aprólékos munka és nagy odafigyelés kell hozzá! Továbbá nagyon fontos, hogy minden egy háztartásban élőt kezeljünk még akkor is, ha csak például gyermekünk hajában fedeztünk fel serkéket!

A LiceOut Fejtetű elleni ápolási csomag komplex megoldást nyújt:

  • A sampon kedvezőtlen környezetet teremt a tetvek elszaporodásához. Egy flakon kb. 10 kezeléshez ajánlott, a haj hosszától függően.
  • A lotion szilikont, nimet, ylang-ylangot, kókuszdió és eukaliptusz esszencionális olajakat tartalmaz, mely javítja a haj fésülhetőségét és megkönnyíti a serkék mechanikus eltávolítását.
  • A tetű-eltávolító fésűvel pedig alaposan átfésülhetjük a hajat és eltávolíthatjuk a serkéket.

A legalaposabb odafigyelés mellett is érdemes a kezelést pár nap múlva megismételni, hiszen csak egy életben maradt serke elindíthatja az újra fertőződést! Sok türelem és kitartás kell hozzá, hogy minden tincset átfésüljünk, főleg, ha hosszabb hajról van szó.

Odafigyeléssel, rendszeres ellenőrzéssel idejében elkaphatod a tetűfertőzést! Legyél felelősségteljes és ha felfedezted a bajt mindenképp tájékoztasd az iskolát, óvodát, hogy el tudják végezni a szükséges ellenőrzéseket.