Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Fenntarthatóság

Így spórolj több vizet!

Környezetvédelem
Szűrés törlése
2023.03.22 08:00
Így spórolj több vizet!

Március 22. a víz világnapja, mely a Föld vizének védelmére hívja fel a figyelmet. Most hoztunk pár tippet, hogyan spórolj több vizet, amit nemcsak a környezet, de a pénztárcád is meg fog hálálni!

Vizeink védelme

1993 óta minden évben március 22. a Víz Világnapja! Célja a figyelemfelhívás: a mindenki számára elérhető tiszta víz megóvása, az édesvízkészletek veszélyeztetettsége!

Ahogy mindig, úgy most is egyénileg is sokat tehetünk a környezetünk és különösképp a vizeink megóvásáért. A szelektív hulladékgyűjtésen több olyan praktikát is bevezethetsz a mindennapokba, amikkel segíthetsz a környezeten és még takarékoskodhatsz is!

  1. Ne folyasd feleslegesen a vizet!

Fogmosás, borotválkozás vagy például hajmosás és kézi mosogatás közben is inkább zárd el a csapot, amikor nincs szükséged a folyó vízre!

  1. Inkább válaszd a zuhanyt!

Néha szükségünk van egy kis kikapcsolódásra és egy jó meleg kádfürdőre, de a mindennapokban inkább válaszd a zuhanyzást! Már 5 perc alatt alaposan meg tudsz tisztálkodni és felesleges szennyvíztől óvod meg a környezetet!

  1. Mosógépet, mosogatógépet használd okosan!

Mindig teletöltve indítsd el ezeket a gépeket és ha van rajta, akkor minden esetben az öko programot válaszd. Ezzel nemcsak vizet, de áramot is spórolhatsz!

  1. Növények locsolásához használj maradék vagy esővizet!

Ha teheted, gyűjtsd tárolóban az esővizet és azzal locsold növényeidet kültéren és beltéren egyaránt. Ha erre nincs lehetőséged, akkor a nap végén kulacsodban megmaradt vizet se a lefolyóba öntsd, inkább öntözd meg vele szomjazó növényeid. A tojásfőzéshez használt vizet is felhasználhatod erre a célra, miután kihűlt!

  1. Szerezz be egy szűrőkancsót

Nem szeretnél csapvizet inni? Megértjük, de akkor se palackozott víz mellett dönts, hiszen 1 liter előre palackozott ásványvíz előállításának igen magas az ökológiai lábnyoma. Inkább szerezz be egy szűrőkancsót, majd a szűrt vizet töltsd kulacsba, úgy vidd magaddal!

  1. Rendszeresen ellenőrizd a csapokat, csöveket!

A csöpögő csap vagy szivárgó WC több ezer liter vizet is elpazarolhatnak! Rendszeresen ellenőrizd háztartásod és ha felmerül ilyen probléma a lehető leghamarabb old meg.

 

Olvass tovább Fenntarthatóság témájú blog cikkeink között:

Mielőtt bezárod az ablakot arra gondolva, hogy nem azért jöttél webáruházunkba, hogy közgazdasági témákban mélyedj el, hagy állítsunk meg egy pillanatra! A globalizáció negatív környezeti hatásait Te is segíthetsz megállítani! Neked, mint fogyasztónak hatalmas felelősséged van abban, hogy milyen termékeket teszel a kosaradba és mely márkák mellett teszed le a voksod. Ezért olyan fontos beszélnünk róla.

A június 8-i óceánok világnapja egy különleges nap, amikor megemlékezünk óceánjainkról és tisztelgünk előttük. Felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos az óceánok védelme.

Az ökológiai lábnyom lényegében egy gazdasági mutató. Megmutatja az egyén, egy ország vagy egy társadalom környezetre ható igényeit. Kifejezi, hogy mennyire használjuk fel, avagy mennyire használjuk túl a Föld erőforrásait.