Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Miért válassz bio hajfestéket?

Hajápolás
Szűrés törlése
2023.05.24 09:35
Miért válassz bio hajfestéket?

Amennyiszer tükörbe nézel eszedbe jut, hogy változtatnál a hajszíneden? Mi tart vissza? Aggódsz a kémiai hajfestékek okozta káros hatásoktól vagy attól, milyen mellékhatásai lehetnek a fejbőrödön? Ne aggódj! Itt a 100% bio hajfesték, ami a hajszálak sérülése nélkül kölcsönöz élénk színt és táplálást a hajadnak.

A hajápolás életünk és önkifejezésünk fontos része. Az ősz hajszálak már 35-40 éves korban elkezdhetnek megjelenni, amit befolyásolhat a genetika. Akár bizonyos gyógyszeres kezelések is a haj korai öregedéséhez vezethetnek. Természetes, ha szeretnéd elfedni az ősz hajszálakat és teljesen érthető, ha elvesztél a különböző festékek útvesztőjében! Érdemes számításba venni a természetes megoldásokat is (legyen szó az ősz hajszálak eltűntetéséről vagy szimplán egy új szín kipróbálásáról), hiszen a kémiai hajfestékek általában megváltoztatják a haj szerkezetét, agresszív módon jutnak be a hajszál belső szerkezetébe!

Sokakból allergiás reakciót vált ki a PPD (P-feniléndiamin), ami a legtöbb oxidáló hajfestékben és ideiglenes (nem teljesen tiszta vagy organikus) sötét henna tetoválásokban is megtalálható. Ezek okozhatnak érzékenységet és akár súlyosabb reakciót is.

A hagyományos, kémiai hajfestékek három kategóriába sorolhatók:

Ideiglenes hajszínezők:

Olyan samponok, zselék, habok és egyéb termékek, amik ideiglenesen színezik meg a hajat. A végeredmény általában élénk, ragyogó, mivel ezek nem jutnak át a hajszálak kutikula rétegén. Egyszerűen eltávolíthatók samponnal, hamar kikopnak a hajból.

Féltartós hajfesték:

Ezek a festékek már bejutnak a haj belsejébe, de néhány hét után elhalványulnak. Erős kémiai anyagokat tartalmazhatnak, mint az ammónia és peroxid.

Tartós hajfesték:

Általában tartalmaznak ammóniát, más oxidáló és lúgosító összetevőket. A haj külső rétege (kutikula) hatásukra megduzzad, a színpigmentek pedig behatolnak a hajszálakba, később nem is mosódnak ki.

Ha nem szeretnél erős kémiai anyagokat választani, sem mellékhatásokkal találkozni miattuk és célod a haj egészségének megőrzése (Sőt, javítása!), akkor válassz PPD-mentes terméket. A Cultivator’s bio hajfestékek a haj károsítása nélkül gondoskodnak a fényes, egészséges, élénk színű hajról.

3 érv, hogy miért válassz bio hajfestéket:

1. A bio ammóniamentes hajfesték valószínűleg biztonságosabb számodra is, mint a hagyományos:

Az ammónia egy gyakori összetevője a tartós kémiai festékeknek. Számos kedvezőtlen mellékhatása van, ezek közé tartozhat a bőrirritáció is.

2. 100% organikus gyógynövények:

A henna egy természetes eredetű megoldás a haj színezésére. Minden esetben ellenőrizni kell a henna származási helyét (érdemes harmadik fél által minősített terméket választani), hogy valóban olyan terméket válasszunk, ami mentes a szintetikus összetevőktől. A henna a hajszálak külső oldalát vonja be, nem nyitja meg a kutikulát és nem változtat a haj szerkezetén sem.

3. A jó minőségű organikus hajfestékek is hosszan tartó eredményt kínálnak:

Sok kritika éri a henna alapú hajfestékeket, hogy nem elég tartósak, hamar megkopik a szín! Fontos, hogy valóban megfelelő minőségű terméket válasszunk, ami PPD-mentesen is hasonló eredményt kínál, mint a hagyományos festékek! Ettől függetlenül a hennát valóban félpermanens hajfestéknek nevezzük, de a például különböző hajápoló olajokkal sokáig megőrizhető az élénk szín!

Milyen további előnyei vannak a Cultivator’s bio hajfestéknek?

A természetes, növényi alapú festékek nem károsítják a hajat, éppen ellenkezőleg - kondicionálják és táplálják! Ha fontos számodra a környezetvédelem, fontos szempont lehet az is, hogy biológiailag lebomló terméket válassz!

A bio hajfestékek egyik legnagyobb előnye, hogy otthon is szalon minőségű eredményt érhetsz el! Ehhez nincs másra szükséged, csak egy kis gyakorlásra! Olvasd el a Cultivator’s henna alapú bio hajfestékekről szóló további bejegyzéseinket is, hogy felkészülten vághass bele ebbe a hajszínező kalandba!

 

 

Kiválasztani a megfelelő hajfestéket sosem egyszerű feladat, most viszont segítünk!

Úgy érzed véget nem érő küzdelmet folytatsz a fényes és egészséges hajért? Próbáltál már növényi (henna) alapú, bio hajfestéket?