Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Baba-mama

A három trimeszter

Kismamaápolás
Szűrés törlése
2022.06.29 12:38
A három trimeszter

Már biztos vagy benne, hogy terhes vagy? Esetleg még csak tervezitek a gyermekvállalást? Olvasd el blogbejegyzésünket, amiben röviden átvesszük a három trimeszter legfőbb testi-lelki folyamatait.

Lenyűgöző hetek és hónapok állnak előtted! Egy felejthetetlen időszak, amely egyedülálló és igazán különleges. Bizonyára rengeteg érzés, félelem és gondolat kavarog benned. Gondoljuk át együtt, hogy mi történik egy kismamával, a terhesség alatt!

Az 1. trimeszter

Az alkalmazkodás ideje

Az első trimeszter mindig az alkalmazkodás ideje. Te talán még nem is érzed, de a megtermékenyítés első napjától kezdve a szervezeted számos új feladatra koncentrál. Ebben az időszakban átélheted az átalakulást: melleid érzékenyek vagy feszülnek, szokatlanul fáradt lehetsz, szívverésed felgyorsulhat és az érzelmeid is egy kanyargós hullámvasúton száguldoznak. A pocakod ugyan még nem domborodik, de te már észreveszed magadon a változásokat.

Sok nő tapasztalja az első időszakban a hírhedt reggeli (vagy épp esti) rosszullétet, szagérzékenységet vagy spontán falás rohamot. Bizonyára kételyek is gyötörnek, hiszen hatalmas változás előtt állsz te is és a párod is, minden tekintetben. Ez teljesen természetes és még rengeteg időd lesz felkészülni!

A 2. trimeszter

A jóllét ideje

Az első idők terhelő változásai után elérkezett a jóllét ideje. Talán már gyermeked első mozgásait is megérzed: elsőre talán csak egy rebbenésnek tűnik, de éjszaka, mikor te ellazulsz, intenzívebben érezheted őt a hasadban.

Az anyaméh egy védett környezet kisbabád számára, ahol találkozik az általad átélt élményekkel. A pocakod is egyre nagyobb, de a baba már más minőségben is jelen van az életetekben. Valószínűleg elkezdtek bevásárolni, babakocsiról, babahordozásról, a lakás átrendezéséről gondolkodni. Úgy is nevezhetjük ezt az időszakot, mint a fészeképítés ideje.

A 3. trimeszter

Az erőfeszítés ideje

Már csak egy utolsó erőfeszítésre van szükség! Bármennyire is várod már, hogy karjaidban tarthasd újszülötted (vagy bármennyire is elfárasztott már a terhesség), jó, ha tudod, hogy a gyerekek körülbelül 4%-a születik meg a várt időpontban. Néhányan úgy döntenek korábban jönnek, míg másoknak tovább tart felkészülni az anyaméhen kívüli életre.

Valószínűleg már tényleg nagyon várod, hogy túl legyél a terhességen: nehezen alszol, a mozgás sem könnyű, kisbabád gyakran nyomja a hólyagod és egyszerűen kimerültél. Érdemes azonban tudatosan együtt tölteni pároddal a lehető legtöbb minőségi időt, hiszen hamarosan bővül a család!

Ápolási termékek a terhesség alatt

Mind a három trimeszter során fontos külső és belső változásokon fogsz keresztülmenni. Ez egy csodálatos dolog, hiszen mindezek a folyamatok azért jönnek létre, hogy kisbabád fejlődhessen és mikor eljön az idő a karodban tarthasd őt.

Nagyon fontos gondolat, hogy

a kisbabád akkor fogja igazán jól érezni magát a pocakodban, ha megfelelően gondoskodsz magadról!

Ezért már a terhesség elején érdemes kialakítani olyan testápolási rituálékat, amelyek segítségével közelebb kerülhetsz és könnyebben elfogadhatod a saját tested és annak változásait.

Például egy esti pocakmasszázzsal segíthetsz a bőrödnek a striák elkerülésében. A terhesség 34. hetétől pedig  gátmasszázzsal készülhetsz fel a szülés csodájára.

Nagyon fontos, hogy már a gyermekvállalás gondolatától olyan kozmetikumokat használj, amelyek természetes alapanyagokból készülnek. A bőrön keresztül minden felszívódik, ami bekerülhet a véráramba és ezáltal majd a kicsi testébe is.

A Weleda egy több, mint 100 éves natúrkozmetikai márka, mely olyan minőséget és szakértelmet képvisel, hogy babaápolási termékei például már az élet első napjaitól használhatóak.

Nézz szét kismamaápolási termékeink között és ismerkedj meg időben a natúrkozmetikumok világával a terhesség tervezésétől vagy alatta!