Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Baba-mama

Gátmasszázsról tabuk nélkül

Kismamaápolás
Szűrés törlése
2022.04.04 14:10
Gátmasszázsról tabuk nélkül

Minden kismamánál eljön az idő, mikor elkezd aggódni a gát épségéért. Szerencsére intim tornával és gátmasszázzal sokat tehetsz a gát rugalmasságáért.

Szülésnél a gát elnevezést szűk értelemben, a hüvely és a végbél közé eső területre használjuk. A kisbaba születése során áthalad a hüvelyen és a gáton is. A kitoláskor a baba feje sokszor nekifeszül a gát területének és fokozatosan nyújtja azt.

Ha minden rendben alakul a szülés során, akkor alapvetően gond nélkül megtörténik a rugalmas gát fokozatos kinyújtása. Kismamaként valószínűleg te is szeretnéd ép gáttal, gátmetszés nélkül világra hozni babádat. Belsőleg és külsőleg is tehetsz azért, hogy ez a kívánságod teljesüljön!

Az E-vitaminban gazdag táplálkozással és intim tornával is tehetsz a gát megóvásáért. Szülés előtt pedig érdemes megfelelő technikával gátmasszázst végezni.

A masszázs célja a gát területének és szöveteinek rugalmassá tétele. Válassz olyan olajat, mely E-vitaminban gazdag és külön erre a célra fejlesztettek ki. Ilyen például a Weleda gátmasszázsolaj kismamáknak, mely Natrue minősítéssel rendelkező natúrkozmetikum bio összetevőkkel.

A legtöbb erre a célra kifejlesztett masszázsolaj búzacsíraolaj alapú, melynek magas az E-vitamin tartalma.

Hogyan alkalmazd a gátmasszázs olajat?

Fürdés után pár csepp olajjal masszírozd át a gát területét. Már azzal sokat tehetsz, ha átnyomkodod, azonban kipróbálhatod például a Weleda által javasolt gátmasszázs lépéseit is. Nagyon figyelj a higiéniára! Mindig alapos kézmosás, tisztálkodás előzze meg a masszázst, különös tekintettel a körmökre és ujjakra.

Hallgass a testedre! Úgy masszírozz, ahogy neked jól esik, ha fájdalmat vagy kellemetlenséget érzel változtass a technikán. Sőt, az is lehet, hogy egyáltalán nincs szükséged gátmasszázsra. Ha több próbálkozás után is folyamatos diszkomfortot érzel, nyugodtan hagyd el ezt a gyakorlatot.

Ugyanakkor a gátmasszázs már rengeteg kismamának segített elkerülni a gátrepedést, így mindenképp érdemes kipróbálnod! A gátmasszázs a 34. héttől kezdve érdemes végezni.

 

 

Forrás