Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Blog

Tudatos vs natúr arcápolás

Bőrápolás
Arcápolás
Szűrés törlése
2023.06.01 08:09
Tudatos vs natúr arcápolás

Miért jó tudatosan és miért jó natúr termékekkel ápolni a bőröd? Van arany középút? Egyik jobb, mint a másik? Ennek járunk utána!

A tudatos bőrápoláshoz általában hangzatos nevű szérumokat, ampullákat, modern, szinte már gyógyszerészeti csomagolásba öltöztetett arckrémeket kötünk. Ha ki szeretnénk sarkítani, akkor lényegében minden termékben van valami sav (hialuronSAV, szalicilSAV, oleánolSAV, stb.), aktív hatóanyag, izgalmas, tudományosan hangzó összetevő.

A natúr termékek ezzel szemben a természetességet képviselik: a kínálatunkban található natúr márkák természetes eredetű, minősített bio összetevőkkel készülnek. A natúr arcápoláshoz sokszor kapcsolódik egy holisztikus szemlélet is. Ilyenkor fontos például a kozmetikum illata is, ami használat közben az aromaterápia elvei szerint az elménkre is hat, de maga a termék fő összetevője is a természet és emberi test párhuzamai alapján kerül kiválasztásra.

A fentiekre tökéletes példa a Weleda gránátalmás termékcsaládja, melyet a gyártó kifejezetten a 40+ korosztálynak ajánl. Mivel a Weledánál a termékeket az idő múlásával bekövetkező változások holisztikus megértésével fejlesztik, így ezek a kozmetikumok támogatják a bőr élettani funkcióit és vitalitását, ráadásul a megközelítés lényege, hogy erősítse önbizalmunkat, belső kisugárzásunkat. A szüretelésre kész gránátalma kívülről magán hordozza az érettség látható nyomait, robosztus, szilárd héja védi a dús, életerővel teli magokat. A fa egyszerre hoz gyümölcsöt és virágot, így sugározva fiatalságot és érettséget egy időben!

Ha tudatosan szeretnéd ápolni a bőröd, akkor sokkal inkább egy tudományos megközelítést fogsz alkalmazni: megismered bőröd állapotát, problémáit, igényeit és eldöntöd, mit szeretnél elérni a bőrápolással (pl. száraz bőröd hidratálni, problémás bőröd megnyugtatni). Ehhez gondos utánajárással, vagy szakértő segítségét figyelembe véve érdemes kiválasztanod a hatóanyagokat, ami alapján felépíted a rutinod. Ezek a termékek legtöbbször illatanyagmentesek, ahogy a BioBalance márkánk termékei is azok, mivel a parfümre sokan allergiával reagálnak.

Mi az, ami közös tulajdonsága a tudatos és natúr termékeknek?

A harmadik fél által minősített, natúr kozmetikumok valóban tartalmazzák az ígért ápoló összetevőket, szárító alkoholtól, mesterséges illatanyagtól mentes termékek. Attól, hogy egy termék elvileg a tudatos bőrápolóknak került kifejlesztésre még nem garancia, hogy nem tartalmaznak például ásványi olajokat vagy parabént. Szerencsére a BioBalance kozmetikumainál ez nem probléma, ezektől a kémiai adalékoktól mentes, tiszta kozmetikumokról van szó.

A BioBalance márka INCI-jében (összetevő listájában) ráadásul magas arányban (átlagosan 90% körül) találhatunk természetes eredetű összetevőket, például gyógynövény kivonatokat. Ezzel a vállalásával bizonyos értelemben átmenetet teremt a természetes és modern márkák között.

Használhatok-e egyszerre natúr és tudatos termékeket?

Minden további nélkül! Ha valamit átemelsz a tudatos bőrápolásból, akkor az bőröd állapotának, igényeinek felmérése legyen és erre alapozva válaszd meg a kozmetikumaid! Például, ha a bőröd száraz, bátran válaszd a Weleda gránátalmás arckrémét, attól függetlenül, hogy a márka milyen korosztálynak ajánlja a terméket. Ha szereted az illatos termékeket a bőrödön, akkor sem kell lemondanod ezekről a kozmetikumokról, egyszerűen a szérumaid fölé válassz egy másik arckrémet.

Mi nem hiszünk abban, hogy egy bőrápolási rutin csak akkor hatékony, ha egy márkát használsz: amire koncentrálj, azok az összetevők, formulák, hatóanyagok és ezeket kombináld igényeidnek megfelelően!

A fényvédelem mindenkinek fontos

Legyél holisztikus szemléletű natúr vagy az INCI-t kívülről fújó tudatos bőrápoló, egy dolgot ne felejts el – a fényvédelem fontosságát! Az UV-sugaraknál nincsen intenzívebb bőröregítő tényező, nem beszélve a különböző bőrbetegségekről, amiket a napsugárzás okozhat. Ha a kémiai fényvédőket nem szívesen használod, válassz fizikait! Arról, hogy a kettő között mi a különbség, itt írtunk részletesen.

Ha segítségre van szükséged, bátran keress meg minket elérhetőségeink egyiként vagy közösségi média felületeinken privát üzenetben – nagyon szívesen segítünk és adunk bővebb információt termékeinkről!

Facebook | Instagram | TikTok

 

 

Legyen szó arckrémről vagy testápolóról, nagyon fontos, hogy bőrtípusodnak megfelelő terméket válassz! Ha nem tudod eldönteni, milyen bőrtípussal rendelkezel, ne aggódj! Ebben a bejegyzésben nemcsak elmagyarázzuk a főbb bőrtípusok jellemzőit, de tanácsokat és termékeket is ajánlunk megfelelő ápolásukhoz.

Mit jelent ez a manapság népszerű fogalom, mit is takar pontosan? Összefoglalónkban segítünk eligazodni a rengeteg szérum, krém, ampulla, tonikok és arctisztítók világában!

A Weleda korábbi, gránátalmás kollekciója megújulva tér vissza – nemcsak új csomagolást, hanem új formulát is kapott, maca peptidekkel kiegészülve segít felvenni a harcot a ráncok ellen.