Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Kémiai és fizikai fényvédők - mi a különbség?

Bőrápolás
Arcápolás
Babaápolás
Szűrés törlése
2022.05.31 12:41
Kémiai és fizikai fényvédők - mi a különbség?

Hogyan működnek a kémiai naptejek? Miért ajánljuk inkább a fizikai fényvédőket? Olvasd el blogbejegyzésünket!

Miért válassz fizikai fényvédőt?

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy bőrünkön keresztül minden felszívódik! A kémiai fényvédők bár rendkívül népszerűek, mivel szinte teljesen felszívódnak a bőrbe és nem hagynak fehér réteget maguk után, de a bennük található szintetikus anyagok is bejutnak a szervezetünkbe!

Hogyan működnek a kémiai naptejek?

A kémiai naptejek az UV sugarakat hővé alakítják. Tehát a kémiai fényvédő csak akkor tud teljesen hatékonyan védeni, ha már teljesen felszívódott a bőrbe. Ezt mindenképpen meg kell várni, mielőtt kilépünk a napra.

Ezzel szemben a fizikai fényvédők azonnali védelmet nyújtanak! Mintegy tükör - egyszerűen visszaverik a napsugarakat. Kíméletesen, de rendkívül hatékonyan védenek az UVA és UVB sugarak ellen. Ráadásul a környezetet sem terhelik olyan szinten, mint a kémiai vegyületeket tartalmazó készítmények!

Fényvédő faktorokról

Te tudod, mit jelent a naptejed csomagolásán a fényvédő faktor?

Ez a szám megmutatja, hogy a naptejjel mennyi idővel tovább maradhatunk a szabadban leégés nélkül, ahhoz képest, mintha anélkül tartózkodnánk a napon. Gyerekek esetében ez az alap időtartam csupán 5 perc

Ez azt jelenti:

30 faktorszámú naptejjel maximum kb. 150 percet (2,5 óra), 50 faktorszámú naptejjel maximum kb. 250 percet (4 óra) szabad a napon tartózkodniuk!

A víz és izzadás ráadásul gyengítik a naptejek hatását, ezért a biztonság kedvéért érdemes gyakran újra kenni a fényvédőt!

Vízállóság

Gyerekeknek (és gyermeklelkű, sokat a pancsoló felnőtteknek is!) kifejezetten fontos, hogy vízálló naptejet válasszunk! Bár ezeket is érdemes újra felvinni törölközés után, de kiválóan védenek a vízben való tartózkodás alatt is a nap káros UV sugaraitól!

Nem csak strandoláshoz!

Ugyan télen is egyre magasabb az UV sugárzás, de nyáron érezhetjük meg igazán a hatását! Nagyon fontos, hogy ne csak akkor nyúljunk naptejhez amikor a vízpartra indulunk. Ha a szabadba készülsz (legyen szó városi sétáról vagy kirándulásról), használj fényvédőt és vidd is magaddal az útra, hogy bármikor megújíthasd a védelmed!