Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Blog

Mi az ajurvéda?

Egészség
Szűrés törlése
2022.11.21 10:03
Mi az ajurvéda?

Az ajurvéda az indiai természetes és holisztikus ősi gyógyászat. Célja nemcsak a betegségek és tüneteik kezelése, hanem azok megelőzése a testi és lelki egészség és egyensúly fenntartása.

Egy alkalmazott tudás

Az Ayur-veda jelentése az „élet tudása” (ayur-élet, veda-tudás). Az a művészet, hogy az életünket kiegyensúlyozottan és jólétben éljük. Ez az ősi tudomány több, mint 5000 éves múltra tekint vissza. Az ajurvéda szerint a világrendszerben található öt elem (föld, víz, tűz, levegő, éter) hatással van egyéni rendszereinkre és ezek egyensúlyban tartása fontos a boldog és egészséges életért.

Fontos: az ajurvéda egy holisztikus szemlélet, tehát az embert a test, elme és lelek összetett egységeként tekinti!

Ehhez individualista látásmód szükséges, tehát minden személyt egyedi történetének és felépítésének megfelelően kezel.

Az öt elem minden embert befolyásol, de minden egyént máshogy. A különböző összetételeket az ajurvéda 3 nagy úgynevezett dósára osztja fel:

  • Vatta dósa, amikor a levegő és éter dominál
  • Pitta dósa, amikor a tűz van érvényben
  • Kaffa dósa, amikor a föld és víz jellemző az egyénre.

Az ajurvéda szerint a dósa hatással van a test alakjára, hajlamaira (pl. emésztésre), temperamentumra és az érzelmekre is.

Fontos: az ajurvéda szemlélete, hogy az egészség nem egyenlő a betegség hiányával!

Éppen ezért úgy segíti az egészséget, hogy átfogó módon kezeli az egyént. Az ajurvédikus kezelésekbe és egészségmegőrzésbe nem csak gyógynövények és fűszerek ismerete és alkalmazása tartozik bele. A jóga, meditáció, masszázs, asztrológia de a különböző ásványok, zene és tánc is hozzátartozik. A kiegyensúlyozott, egyénre szabott étrendnek pedig kiemelt szerepe van az ajurvédikus életmódban.

Receptek az ajurvédikus filozófia alapján

A Yogi Tea® a kezdetektől a holisztikus és ajurvédikus látásmódot követi, receptjei pedig ezen ősi tudáson alapulnak. Wellness italai mellett számos olyan teakeveréket megtalálsz a Yogi Tea® kínálatában, melyek segíthetnek fenntartani a saját egyensúlyod, vagy segíthetnek a gyógynövények erejével segíteni egy meglévő problémádon.

Ajurvéda a szépségápolásban

A Himalaya ajurvédikus szappan Kanaka Taila olajat tartalmaz. Ez az olaj 7 gyógynövény keveréke, mely segít gyengéden ápolni és kondicionálni a bőrt. Arcra és testre egyaránt használható.

Ajurvéda a szájápolásban

Az ajurvéda megjelenik a Himalaya természetes fluoridot tartalmazó fogkrémében is. Olyan összetevőket tartalmaz, melyek természetes módon segíti megelőzni a fogínygyulladást és fogínyvérzést.

Ajurvédikus termékajánlónk:

Az ajurvédikus filozófia alapján az embert holisztikusan, a test, elme és lélek összetett egységeként kell vizsgálni. Azt állítja, hogy minden az egyén egyensúlyán múlik, mind belsőleg, mind külsőleg. Ehhez az egyensúlyhoz hozzátartozik az étrend, melynek központi szerepe van az Ajurvéda tanításaiban.