Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Étrend

Ajurvéda az étrendben - triphala

2022.04.06 13:12
Ajurvéda az étrendben - triphala

Az ajurvédikus filozófia alapján az embert holisztikusan, a test, elme és lélek összetett egységeként kell vizsgálni. Azt állítja, hogy minden az egyén egyensúlyán múlik, mind belsőleg, mind külsőleg. Ehhez az egyensúlyhoz hozzátartozik az étrend, melynek központi szerepe van az Ajurvéda tanításaiban.

Az indiai ajurvédikus gyógyászat évszázadok óta használ gyógynövényeket és gyógynövény keverékeket a jó és könnyed emésztés fenntartására. Természetesen semmilyen étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Az egyik leggyakrabban használt ajurvédikus gyógynövény keverék, mely segíti az emésztést, a triphala. A triphala három, Indiában őshonos természetes antioxidáns tartalmú gyümölcs egyenlő arányú keverékét tartalmazza.

Ez a három gyógynövény a fekete mirobalándió, indiai egres és a beleric.

Az indiai egres az egyik legfontosabb gyógynövény az ajurvédában. A növény számos részét felhasználják, de a legfontosabb maga a gyümölcs. Az indiai egres magas C-vitamin tartalmú, mely kiválóan és hosszan tartóan szívódik fel a bél nyálkahártyáján keresztül.

A beleric a vér tisztulását segíti elő és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert.

A fekete mirobalándió a kiváló emésztést segíti, már a gyomorpanaszok esetén is jó szolgálatot tehet.

A triphala keveréket érdemes kipróbálni azoknak, akik nehézkes emésztést tapasztalnak, puffadástól szenvednek. Elősegítheti még a gyulladások, aranyér és a bélrendszer általános kezelését is.

Triphala étrend-kiegészítőt minden nap lehet alkalmazni, azonban figyeljünk az általunk választott étrend-kiegészítő napi dózisának betartására. Lehetséges, hogy eleinte a teljes dózisra érzékenyen reagálunk. A szervezetünket hozzászoktathatjuk eleinte kisebb dózissal is. 14 éves kor alatt és terhesség esetén nem javasolt a fogyasztása!

 

 

Forrás 1, Forrás 2