Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Mi a Kneipp fürdősók titka?

Bőrápolás
Egészség
Szűrés törlése
2022.05.18 08:00
Mi a Kneipp fürdősók titka?

A Luisenhaller sógyárból származó, természetes tisztaságú mélységi só nemcsak egyedülálló történettel, hanem különleges tulajdonságokkal is rendelkezik. Most megtudhatod, pontosan miben is különbözik a többi sótól!

Luisenhaller só: természetes ősi só a föld mélyéről

Miért használja a Kneipp a Luisenhaller sót?

  • egyedi szerkezete optimálisan felszívja az illóolajokat
  • védett a környezetszennyezéstől
  • magas ásványi anyag- és nyomelemtartalom

Egyedülálló mélységi só

Az elektronmikroszkóppal készített fényképek megmutatják a Luisenhall mélysó különleges szerkezetét: míg a párologtatott só kristályai érdes, zárt felületűek, a mélysó egyfajta kráteres képet mutat. Ezeknek az apró barlangrendszereknek a segítségével a sókristályok szó szerint képesek magukba szívni az illóolajokat. A kádban a fürdősó feloldódik, és a benne megkötött hatóanyagokat a vízbe engedi.

Egy másik előnye: Sok más sótól eltérően a Luisenhaller föld mélyén található ősi só védve van a környezetszennyezéstől - és így mentes például a finom por és a kipufogógázok káros lerakódásaitól, hatásaitól.

Dőlj hátra, lazulj el és lélegezz mélyeket – élvezd a Kneipp fürdősókban lévő illóolajok hatását.

Attól függően, hogy milyen növényből nyerték ki ezeket az olajokat, más-más hatással vannak a testre és a lélekre. Ha többet szeretnél megtudni az aromaterápiáról, olvasd el erről  szóló cikkünket is.

A Luisenhall sógyár működik

A Luisenhall teljesen természetes termálsó egyébként egy eredeti, Németországban készült termék: A sógyár szinte pontosan Németország közepén található, és az egyetlen megmaradt „serpenyős sóüzem” Európában. A sót a mai napig hagyományosan, nyitott serpenyőkben, melegítéssel kristályosítják ki a sóoldatból. Ezt a sóoldatot 450 méter mélységből hozzák felszínre egy 250 millió éves őstenger sólerakódásaiból.

Az így kinyert Lusenhall-i só emberi fogyasztásra is alkalmas!

A kitermelés során a sós víz tisztítási folyamaton megy keresztül, amelynek során levegőztetik és ülepítő tartályokba vezetik, hogy megszabadítsák a talajtól és az agyagtól. A felszínen a folyékony sóoldatot mintegy 150 éves tölgyfakádakba gyűjtik.

A szivattyúkat eredetileg működtető vízenergiát ugyan felváltotta az elektromosság, de a Luisenhall-i mélysó előállításában nem sok minden változott 1850 óta.

Az iparág nagy szereplői valószínűleg egy reggel alatt előállítanak annyi sót, mint amennyit a Lusenhallban egy év alatt. Még is, összehasonlíthatatlan végeredmény születik.

A Luisenhall-i sót tartalmazó Kneipp fürdőkristály kínálatunkat itt találod.