Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Étrend

Az illat varázsa - az aromaterápia titkai

2022.04.21 08:03
Az illat varázsa - az aromaterápia titkai

Miről szól az aromaterápia? Mik is pontosan az illóolajok, és hogyan nyerik ki őket? Bemutatjuk az aromaterápia alapelveit, és elmondjuk, hogyan használhatod a természetes illatokat az elméd és a lelked kényeztetésére.

Az aromaterápiában a természetes illatanyagokat célzottan a test veleszületett öngyógyító erőinek mozgósítására használják. Ezt az illóolajokba zárt növényi esszenciák felhasználásával érik el.

Tudta, hogy az aromaterápia az ókorig nyúlik vissza? Az ókori egyiptomiak a növények illatát isteneik ajándékának, az isteniség, a tisztaság, az erő és a hatalom szimbólumának tekintették. A 11. században aztán az arabok magukkal hozták az aromaterápia ismeretét Európába, és az emberek elkezdték termeszteni a gyógynövényeket a kolostorok és apátságok kertjeiben. A 20. század elején René-Maurice Gattefossé francia kémikus kezdte tanulmányozni az illóolajok gyógyhatását. Az aromaterápia így a gyógynövényterápia fontos részévé vált.

Az aromaterápia a gyógynövényterápia egyik formája, amit a szakértők biztonságos és megbízható természetes gyógymódnak tartanak. A YOGI TEA® úgy tekint az aromaterápiára, mint a hatékonyság és a jó közérzet szimbiózisára.

Az illóolajok olyan esszenciák, amelyek a növény gyógyhatású tulajdonságainak koncentrált formáját tartalmazzák. Az esszenciákat a legkülönfélébb növényekből állítják elő vízgőz-desztillációs, extrakciós vagy préselési eljárással, ezért különösen intenzív aromájúak és nagyon értékesek. Illatukon keresztül fejtik ki hatásukat az elmére és a szellemre, és ezáltal befolyásolhatják hangulatunkat és közérzetünket.

Az illóolajok minősége nagyon eltérő. Az aromaterápiában csak tiszta illóolajokat szabad használni. A bio a legjobb választás, hogy a környezet védelmét is elősegítsük. A szintetikus olajokat és a "természetazonos" címkével ellátott termékeket viszont kerülni kell.

Az illóolajok alkalmazási területei olyan sokfélék, mint maga a természet. A levendulaolaj például nyugtató hatású és segíthet az álmatlanságban; a citromolaj fanyar illata élénkítő és hangulatjavító hatású; a gyümölcsös mandarinolaj oldja a stresszt és melegítő hatású; a friss menta pedig inspirálja az elmét. Legyen szó relaxációról vagy általános jó közérzetről - a koncentrált növényi erő használata illóolajok formájában fontos része a természetgyógyászatnak.

Ha elmerülnél az illatos esszenciák világában és kényeztetnéd érzékeid az illóolajok erejével, akkor ajánljuk az ízletes YOGI TEA® For the Senses teákat. Ezekben a teákban egyesül a YOGI TEA® emberiség és a természet iránti szeretete egy igazi teaélményt alkotva.

A 100%-ban ellenőrzött bio alapanyagokból készült értékes illóolajok felemelő boldogságérzetet, nyugodt pillanatokat, édes álmokat vagy inspiráló felfrissülést biztosítanak, attól függően, hogy mihez van kedved.