Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

5+1 tipp strandoláshoz

Babaápolás
Egészség
Szűrés törlése
2022.06.03 08:00
5+1 tipp strandoláshoz

Itt a nyár és indul a strandszezon! Egy-egy vízparton töltött nap emlékét beárnyékolhatják a leégéssel járó kellemetlenségek. Most hozunk Neked pár tippet ahhoz, hogy ne csak a napozás legyen felhőtlen, de a másnap is!

Egy vízparton töltött családi nap - legyen szó strandról, tengerpartról vagy tópartról -, számtalan varázslatos élményt rejt magában. Nagyon fontos azonban, hogy a jókedvvel teli pillanatok között is gondoljuk a fényvédelemre!

Ma már biztosan állíthatjuk: a napsütés ugyan elengedhetetlen az egészséges életmódhoz, de a nap káros UVA és UVB sugarai súlyos problémákhoz vezethetnek. A leégés mellett felgyorsítják a bőröregedés folyamatait és bőrbetegségeket is okozhatnak.

1. Megfelelő fényvédelem

A bőrünkön keresztül minden felszívódik. A gyermekek érzékeny bőrére még fokozottabban kell odafigyelnünk. Természetesen felnőtteknek is épp ugyanolyan fontos, hogy a milyen kozmetikai termékeket használnak.  A kémiai fényvédők szintetikus anyagai helyett így inkább fizikai fényvédelmet ajánlunk.

A fizikai fényvédők további előnye, hogy azonnal kifejtik a hatásukat, mert a bőr felszínén maradva, mintegy tükör védenek a káros napsugarak ellen. A megfelelő naptej kiválasztásakor még egy szempontot számításba kell venni – a vízállóságot. Bár ezeket is érdemes újra felvinni törölközés után, de a vízben való tartózkodás alatt is kiváló védelmet nyújtanak.

2. Déli órák

11 és 15 óra között tartózkodj a folyamatos direkt napsütésről, hiszen ilyenkor a legerősebb a káros UVA és UVB sugárzás!

3. Árnyék

Strandolás alatt is gondoskodj arról, hogy árnyékba tudj húzódni. Ha szükséges, állíts fel napernyőt is!

4. Kiegészítők

Ne hagyd otthon a kalapot és viseld bátran a napszemüveged is! Gyerekekre érdemes UV szűrős fényvédő ruházatot adni, amely extra védelmet biztosít.

5. Frissítsd fel a fényvédelmet

Úszás, törölközés és izzadás esetén is ismételten vidd fel a naptejet vagy napozókrémet a hatékony védelemért!

+1 tipp: Hűsítő aloe vera gél napozás után!

Az aloe vera hidratál, hűsít és nyugtat. A Himalaya aloe vera hidratáló gélt arcra és testre is bátran választhatod. Tárold hűtőben az extra hatásért és a strandon töltött egész nap után frissülj fel a segítségével!