Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Szűrés
Termék státusza
Márka
Termékkategóriák

INTRAGLOBIN


4termék 14
4termék 14

A vaspótlás mindenkinek fontos: gyerekeknek, nőknek és férfiaknak egyaránt. A vas nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Segít fenntartani a normál vörösvérsejt- és hemoglobinszintet és hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.

A vas nélkülözhetetlen a szervezet normál oxigénellátásához. Energiatermelő és anyagcsere-folyamatokhoz járul hozzá, de segít az immunrendszer normál működésében is.

Ajánlott a vas szedése gyermekeknek 2 éves kortól, hiszen fontos szerepet tölt be számos molekuláris folyamatban. Nőknek menstruáció és terhesség ideje alatt. Sportolóknak, fizikai munkát végzőknek és 50 éves kor felett is érdemes gondoskodni a vaspótlásról.

A vashiánynak számos tünete lehet, mely akár más betegséggel is összetéveszthető! Ha valamilyen tünetet észlelsz magadon, fordulj orvoshoz!

Leggyakrabban a vashiány a következő tüneteket okozza:

  • fáradékonyság
  • gyengeség
  • fejfájás
  • szédülés
  • sápadtság
  • fokozott szívdobogás-érzés
  • terhelhetőség csökkenése

A tünetek közé tartozhat még a hajhullás is!

Kellő mennyiségű vas pótlása után általában megszűnik a fáradékonyság és élénkebbnek érezzük magunkat.

A vashiány pontos megállapításához egy teljes vérképre van szükség! Így ha vashiányra gyanakodsz, mindenképp keresd fel háziorvosod!

A vashiány vashiányos vérszegénységet okozhat. Akkor alakul ki, ha a vashiány következtében csökken a vér oxigénszállító elemeinek mennyisége és mérete.

Fontos tudni, hogy a vas felszívódása a bélcsatornából történik. Nagyon fontos, hogy jó felszívódású vaspótló készítményt szedjünk.

Azonban a vaspótlás nem étrend-kiegészítővel kezdődik! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Ezt a mondatot nemcsak kötelező feltüntetni az étrend-kiegészítőkön, hanem valóban egy nagyon fontos figyelmeztetés! A kiegyensúlyozott étrend alapvető az egészséges életmódhoz. A vasbevitel pedig étrenddel is befolyásolható.

Nem csak arra érdemes figyelni, hogy vasat tartalmazó ételeket fogyasszunk (pl. búzakorpa, tökmag, tojássárgája). Bizonyos ételek gátolják, azonban a C-vitamin és folsav segítik a vas felszívódását.