Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Miért olyan népszerű az aloe vera?

Bőrápolás
Arcápolás
Egészség
Szűrés törlése
2022.05.16 08:00
Miért olyan népszerű az aloe vera?

Tudtad, hogy több mint 20 féle aloe vera létezik? Egyéb érdekességek mellett blogbejegyzésünkből megtudhatod, miért olyan népszerű összetevő az aloe vera.

Talán két féle, az ehető orvosi (vagy barbadosi) aloe vera és a nem ehető kínai aloe vera a leggyakrabban felhasznált növények. Ezeket találhatod meg legtöbbször a kozmetika iparában is.

A nem ehető Aloe vera var. chinensis felismerhető keskeny, pöttyös-foltos leveleiről. Bár belsőleges fogyasztásra nem alkalmas, a belőle kinyerhető nyúlós állagú zselé bőrre kenve azonnal használható.

 

Az orvosi Aloe vera var. barbadensis levelei szélesek, húsosabbak és vastagabbak is. Levelei körkörös, rozetta alakba rendeződve nőnek. Bár a benne található zselé nemcsak külsőleg, de belső fogyasztásra is alkalmas, kinyerése egy kicsit bonyolultabb!

A leveleiben a hasznos zselén kívül hashajtó hatású latexet is termel. A zselé kinyeréséhez tehát először ezt a sárgás folyadékot el kell távolítani, csak ezt követően válik felhasználhatóvá.

Az aloe verát számos tulajdonsága teszi már régóta népszerűvé. Ez a népszerűség szerencsére nem is látszik csökkenni. Ma már különböző ételekben és italokban is megtalálható, ugyanakkor kozmetikumok készítéséhez igazán elterjedt.

Hidratáló hatású, ugyanakkor nem tömíti el a pórusokat. Felfrissíti és ápolja a bőrt. Kisebb égési sérüléseket (például napégést is) nagyszerűen hűsíti. Használaton alapuló felfedezések szerint gyulladáscsökkenti tulajdonságokkal is rendelkezik, így problémás (pattanásos) bőr hidratálásához is kiváló választás.

Az orvosi aloe barbadensisből kinyert összetevőt megtalálod a Himalaya termékeiben.

A Himalaya aloe vera gélt bátran ajánljuk arcra és testre is, mely már textúrájában is a növényből kinyert zselé állagát idézi. Hidratáló hatása mellett nyugtatja és hűsíti a bőrt! Kihagyhatatlan termék a nyári bőrápolási rutinból, főleg napozás után!

A hagyományos krém textúra kedvelőinek a Himalaya tápláló bőrápoló krém kedvez. Aloe vera mellett indiai ginzenggel és indiai kinofával védi a bőr állapotát. Könnyű, nem zsíros állaga napi használatra is alkalmassá teszi, nemcsak téli szezonban, de egész évben is!