Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Fenntarthatóság

Környezetbarát csomagolás

Környezetvédelem
Szűrés törlése
2022.05.09 08:00
Környezetbarát csomagolás

Az egyik legfontosabb kérdés a tudatos vásárlók számára a termékek összetevői mellett ma már a csomagolás. A legnépszerűbb márkáknak is sokszor újra kell gondolniuk termékeik csomagolását, ha meg akarnak felelni a fogyasztói igényeknek.

Mi a csomagolás célja?

A csomagolás elsődleges célja a termék megóvása, raktározhatósága. Ma már egyre nagyobb teret hódítanak élelmiszer esetében a csomagolásmentes boltok, ahol saját tárolókba tölthetjük az egyébként műanyagban kapható cikkeket. Környezetvédők felhívják a figyelmet arra is, hogy a gyümölcsöknek, zöldségeknek van egy természetes csomagolásuk: a héjuk! Ha pedig olyan zöldséget-gyümölcsöt vásárlunk, melyhez muszáj egy hordozó eszköz, használjunk vászonzsákot, zöldséges hálót vagy ha nincs más lehetőség, lebomló műanyag tasakot.

Amire nem szoktunk gondolni

Bár környezetbarát csomagolás esetén rögtön eszünkbe jut az újrahasznosított papír, üveg, esetleg újrahasznosított műanyagból készült tubusok, de a nyomtatásra használt festék minőségére már ritkábban gondolunk. A petróleum alapú festékek károsak az élővilágra. Alternatívájuk lehet a növényi, például szója alapú festékek. Ilyen festékekkel nyomtatják a Himalaya Organique és Botanique termékek csomagolását is.

Hasznosíts újra

Környezetbarát csomagolás elképzelhetetlen újrahasznosíthatóság nélkül. Nagyon sok múlik rajtunk is: a szelektív hulladékgyűjtés saját háztartásunkban elengedhetetlen ahhoz, hogy a termékek csomagolása a lehető legkevésbé terhelje a környezetet. A Ben&Anna márka kiemelkedő alternatívákat nyújt mindenkinek, akinek fontos a környezetbarát csomagolás. Stift deóit egyedülálló papírtubusba csomagolja, fogkrémei pedig üvegtégelybe zárva várják, hogy kipróbáld őket!

Az üvegtégelyeket ráadásul otthonodban is könnyedén újrahasznosíthatod. Kreatív vénával rendelkezők például önthetnek bele gyertyát, de kiváló tároló is lehet a konyhában, fürdőszobában.

Nem mindegy, milyen műanyag

Van, amikor elkerülhetetlen a műanyag használata, hiszen a gyártóknak rengeteg dolgot kell mérlegelniük a termékek csomagolásainak kiválasztásakor. A csomagolásnak hatékonyan kell megvédeni a terméket a tárolás vagy szállítás során. Kozmetikum esetében pedig kiemelt szerepet kell kapjon az is, hogy a csomagolás ne befolyásolja a szavatosságot sem, garantálva az ígért lejárati időt. Ezen szempontok mellett pedig a költségekre is gondolniuk kell, hogy termékeik elérhetőek maradjanak a vásárlók számára!

Amit mi tehetünk fogyasztóként, hogy műanyag csomagolás esetében leellenőrizzük, hogy az újrahasznosított alapanyagot tartalmaz-e. A Weleda márka újrahasznosított műanyagot használ fel csomagolásihoz. Sőt, a testápolók csomagolása 97% újrahasznosított műanyagból készülnek. Természetesen a Weleda is folyamatosan dolgozik azon, hogy még ennél is környezetbarátabb csomagolásokkal elégítse ki fogyasztói igényeit: népszerű Skin Food testvajának tégelyét műanyagról üvegre cserélte.

Alternatív megoldások

A Ben&Anna papírtubusos és tégelyes deói mellett további alternatívákat kínál arra, hogy a környezetbarát gondolkodást higiéniai szokásainkba is be tudjuk illeszteni. Üveg szappanhab adagolója és szappanhab tablettáival fenntartható módon műanyag tartály nélkül áll rendelkezésünkre a folyékony szappan. Ráadásul 1 csomag szappantabletta 1 liter szappan készítéséhez elegendő!

Webáruházunkban olyan márkák és termékek között tudsz válogatni, akiknek fontos a fenntarhatóság és ezt a környezetbarát csomagolások használatával is kifejezik.