Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Fenntarthatóság

Weleda - Óvjuk együtt a talajt!

Környezetvédelem
Szűrés törlése
2022.04.14 00:01
Weleda - Óvjuk együtt a talajt!

Ha azt kérik tőlünk, nevezzünk meg egy fenntartható márkát, általában a Weleda az elsők között jut eszünkbe. 2022-ben a Weleda célul tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet a Föld bőrének, azaz az egészséges talaj megőrzésének fontosságára.

A Weleda küldetése – Óvjuk együtt a talajt

Ha azt kérik tőlünk, nevezzünk meg egy fenntartható márkát, általában a Weleda az elsők között jut eszünkbe.

A Weleda nemcsak elvesz a természettől, de vissza is ad neki.

Egészséges talajok: a Föld ereje

A Weleda mind a nyolc gyógynövénykertjében biodinamikus elvek alapján termeszti alapanyagait. A termőtalajok megőrzését természetes módszerekkel igyekeznek elérni. Elsőként, ha a védelemre szoruló területek gondolunk az óceánok és erdők jutnak eszünkbe. Pedig a talaj az, amely szűri az esővizet, hogy tiszta ivóvizet biztosítson belőle. E képesség nélkül élelmiszerünk sem lehetne.

Életünkhöz elengedhetetlen az egészséges termőtalaj. Ezt a bőséget meg kell őrizni.

Save Earth’s Skin – Óvjuk együtt a talajt

2022-ben a Weleda célul tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet a Föld bőrének, azaz az egészséges talaj megőrzésének fontosságára.

A Föld talajainak egyharmadát érinti a talajromlás.

A talaj ad otthont a Földön élő fajok negyedének. Egy maroknyi talajban számtalan mikroorganizmus található, melyek segítenek a talaj termékennyé tételében és fokozzák a növények egészségét. A talaj biodiverzitása kulcs a virágzó ökoszisztémához.

Minőségi termékek – erős talaj

A Weleda már több, mint egy évszázada termeszti organikusan a termékei alapanyagait. Gazdálkodási módszereit úgy fejlesztette ki, hogy a talaj egészséges, tápanyagban és humuszban dús maradjon.

A termékek nem tartalmaznak mikroműanyagokat. A növények termesztése során nem használnak növényvédő szereket. A Weleda tudja, hogy az egészséges talaj egészséges növényeket hoz létre. Ezekből a növényekből állítja elő ikonikus termékeit.

Hogyan segíthetsz?

Saját bőröd védelmével megóvhatod a Föld bőrét is. Válassz olyan termékeket, amelyek aktívan támogatják a talaj védelmét.

Azért, hogy mi is hozzájáruljunk a talaj védelméhez a MyForest segítségével 2022. április 14. és 2022. május 31. között minden olyan rendelés után, mely tartalmaz legalább 1 db Weleda terméket, egy fát fogunk ültetni.

Az erdők fái segítenek a globális felmelegedés okozó szén-dioxid megkötésében. Mivel erdeink területe jelenleg a 200 évvel ezelőtti mérték egyharmadára csökkentek, már nem tudják úgy felvenni a harcot az emberiség által kibocsátott szén-dioxid mennyiséggel, mint azelőtt.

Továbbá a fáknak számos pozitív hatása van a környezetre: csökkentik a talajeróziót, növeli a termékenységet és segítik a talaj nedvességtartalmát. A lehullott levelek csökkentik a talaj hőmérsékletét. A bomló levelek a fák növekedéséhez szükséges tápanyagokká alakulnak, és elősegítik a mikroorganizmusok szaporodását.

Fogjunk össze a talajok védelmében, csatlakozz te is a Weleda küldetéséhez az onlinekosar.hu segítségével!

További információkért keresd fel a Weleda oldalát!