Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Fenntarthatóság

Ma van a méhek világnapja!

Környezetvédelem
Szűrés törlése
2022.05.20 08:00
Ma van a méhek világnapja!

Május 20. már 2018 óra a méhek világnapja. Tudd meg, miért olyan fontos beszélnünk a méhekről és a védelmükről!

A méhek világnapjának célja, hogy minél szélesebb körben tájékoztasson arról a tényről, hogy méhek nélkül nincsen emberi élet a Földön.

A méhek és az emberiség

Apró lények, még is hatalmas jelentőséggel bírnak. Pár megdöbbentő adat:

  • a méh a harmadik legfontosabb haszonállat a marha és sertés után
  • élelmiszer növényeink 35%-a a méhek beporzásától függ
  • a világ növényeinek 80%-a szintén a méhek beporzására van utalva
  • egy méhcsalád egy szezon alatt 60-80 kg nektárt tud gyűjteni

A háziméhekkel együtt a vadméhek megóvása is rendkívül fontos!

Az emberiség természetre gyakorolt hatása miatt már majdnem 300 vadméh fajta szerepel a veszélyeztett állatfajok listáján. A növekvő urbanizáció miatt ezeknek az állatoknak egyre csökken az életterük.

Mit tehetünk a méhek megóvásáért?

Telepíts rovarhoteleket!

Mókásan hangzik? Pedig rendkívül hasznosak! A vadméhhotel segítségével segédeszközt és biztonságos otthont teremthetsz ezeknek a hasznos élőlényeknek. Egyszerűen telepítsd a talajszint fölé egy száraz helyre, ahol nem tud elázni. Az ideális hely napos, déli fekvésű.

Vess vadvirágokat

Alakítsd kerted, vagy erkélyed a vadméhek paradicsomává azzal, hogy minél többféle őshonos vadvirágot és fűszernövényt vetsz vagy ültetsz! Érdemes a kert növényeit úgy összeválogatni, hogy egész nyáron legyen olyan növényfaj, amely virágzik.

Ne használj növényvédő szereket

Különösen fontos, hogy ne használj kémiai növényvédő szereket, mivel ezek rendkívül károsak a méhekre és a talajra egyaránt.

+1 Válassz olyan márkát, amely támogatja a méheket és a biodiverzitást!

A Weleda gondozásában áll Európa legnagyobb gyógynövénykertje, ahol 1000 különböző növényféle található meg 23 hektárnyi területen. Körülbelül 50 különböző madárfajnak és több, mint 30 vadméh fajnak ad otthont.

A Weleda számos tanúsítványa biztosít arról, hogy nemcsak elvesz, de ad is a természetnek.

A YOGI TEA® számára a biodiverzitás megőrzése mindig küldetésük és társadalmi felelősségvállalásuk részét képezte. A vadméhek beporzóként létfontosságú szerepet játszanak az ökoszisztémánkba, ezáltal megőrizve a természet sokszínűségét. Élőhelyük védelme tehát nemcsak a kis vadméhek boldogságát biztosítja, hanem az emberiségnek és természeti környezetünknek is elengedhetetlen.

A YOGI TEA® Boldog zsongás teája különleges módon támogatja a vadméheket. Ez a tea különböző gyógy- és virágos növények keveréke, ami amellett, hogy harmonikus ízélményt biztosít, a vadméhek különösen kedvelt táplálékforrásaiból készült. Ilyen összetevő a kamilla, levendula és a menta – melyet csak akkor szüretelnek, amikor vége a virágzásuknak. A kis méhek így teljes mértékben kiélvezhetik a növényekben található gazdag nektárt.

A vadméhek megőrzésének és védelmének folyamatos támogatása érdekében a YOGI TEA® hosszú távú partnerséget kötött a Német Vadvilág Alapítvánnyal.