Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Étrend

Igazi superfood: a kendermagolaj

Egészség
Szűrés törlése
2022.08.09 13:55
Igazi superfood: a kendermagolaj

Ha először hallasz a kendermagolajról, valószínűleg felszalad a szemöldököd, hiszen sokan rögtön a tudatmódosító szerekre asszociálnak. Most segítünk eligazodni ebben a kérdésben és elmondjuk miért is egy igazi superfood a kendermagolaj.

Egy család, két különböző növény

A kendermagolajat, ahogy a neve is mutatja, a kender növény magjából vonják ki. Ez hasonló módon történik, mint az olívaolaj esetében: hidegsajtolással. Bár a Cannabis sativa L. és a marihuána (kannabisz) ugyanabba a családba tartozik, a két növény jelentősen különbözik egymástól.

A legnagyobb különbséget természetesen a tudatmódosító THC mértékében kell keresni. Ez a pszichoaktív anyag a kendermagolajhoz használt növényben nem magasabb, mint 0,3% (a kannabisz esetében ez akár 28% is lehet). A kész termék pedig természetesen semmilyen tudatmódosító hatással nem rendelkezik.

Nélkülözhetetlen összetevők

A szervezetünknek szüksége van olyan elemekre, melyeket önmagában nem képes előállítani és ezért kiegyensúlyozott étrendünkön és táplálékunkon múlik, hogy felvegyük őket.

A hidegsajtolással kinyert értékes, intenzív mogyoróízű kendermagolaj megőrzi a magok számos, rendkívül jótékony hatását. Egyedülálló módon gazdag Omega-3 és Omega-6 zsírsavakban 1:3 arányban. Ez az arány teszi ezt az étrend-kiegészítőt ajánlottá szervezetünk számára.

Az Omega-3/Omega-6 esszenciális zsírsavak optimális aránya a kendermagolajban:

 • Jótékony hatással van a szív- és érrendszerre*
 • Segít a koleszterin- és trigliceridszint szabályozásában*
 • Szabályozza a glükóz anyagcsere folyamatát cukorbetegeknél*
 • Támogatja az immunrendszert és hatékonyabbá teszi szervezetünk reakcióit*
 • Gyulladáscsökkentő hatású*

*Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) konszolidált listáján található még tartáson/függőben lévő egészségre vonatkozó állítások!

Mik azok az esszenciális zsírsavak?

Az esszenciális zsírsavak olyan tápanyagok, amelyeket a szervezetünk nem képes saját maga előállítani. Így kizárólag táplálkozással és táplálékkiegészítővel lehet őket bevinni.

Az Omega-6 a szervezetünk proinflammatórikus (gyulladásos folyamatok irányítása), míg az Omega-3 a gyulladásgátló tevékenységekért felelős. Az esszenciális zsírsavak alapvető fontosságúak a membránsejtek növekedéséhez és egészségéhez, a hemoglobin szintéziséhez, a szexuális működéshez, a szaporodáshoz és még sok máshoz is.

Miért fontos az Omega-3 és az Omega-6 megfelelő arányának megtartása?

A túlzott Omega-6 bevitel, ha nem áll egyensúlyban a megfelelő Omega-3 bevitellel, elősegítheti a gyulladásos betegségek kialakulását, és növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Növényi olajok Omega-3 és Omega-6 aránya:

 • Lenmagolaj 4:1
 • Repceolaj 1:2
 • Kendermagolaj 1:3
 • Szójaolaj 1:8
 • Olívaolaj 1:9
 • Búzacsíraolaj 1:10
 • Földimogyoróolaj 1:62
 • Napraforgóolaj 1:71

A WHO szerint a fejlett országokban a táplálkozás teljesen kiegyensúlyozatlan az Omega-6 felé, az Omega-3 bevitelhez képest, 30:1 arányban. Ez azt jelenti, hogy a szervezetünkben nagy a kockázata annak, hogy hosszantartó gyulladásos állapotba kerüljön, ami a kórokozók kialakulásához vezethet, különösen olyan kockázati tényezők jelenlétében, mint a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a stressz és az elhízás.

A Hempy kendermagolaj és lágyzselatin kapszula tehát nemcsak magas E-vitamin tartalmának illetve az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak köszönheti népszerűségét, hanem annak, hogy ezeket a megfelelő arányban tartalmazza.

Hempy kendermagolaj étrend-kiegészítők: