Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Étrend

Étrenddel a narancsbőr ellen

Egészség
Szűrés törlése
2022.04.04 15:03
Étrenddel a narancsbőr ellen

A nyár közeledtével minden nőben felmerül a narancsbőr kérdése. A narancsbőrnek számos oka van és sajnos a tudomány mai állása szerint nem létezik rá csodaszer. Azonban sokat tehetünk a megelőzéséért és enyhítéséért a mindennapok során!

Ha jobban megértjük mi is az a cellulit, könnyebben teszünk is ellene.

Normális jelenség

A nők bőr alatti kötőszövete a természeténél fogva puhább és lazább, mint a férfiaké. Nem vagy egyedül! A nők több, mint 80%-a szenved a narancsbőrtől. Ráadásul függetlenül a testsúlytól, testalkattól - bárkit érinthet.

Hormonok és gének

Az ösztrogén elősegíti a kötőszövet rugalmasságát. Menstruáció, a változó kor vagy fogamzásgátló tabletta szedése esetén megváltozik a hormonok egyensúlya. A vízvisszatartás pedig fokozhatja a cellulit megjelenését. Genetikai hajlamtól is függhet a narancsbőr, megjelenhet a combon, csípőn és még a karon is.

Holisztikus megközelítés

A narancsbőr ellen nem lehet csak krémekkel, olajokkal védekezni. A sikerre akkor van esély, ha külsőleg és belsőleg is igyekszünk felvértezni magunkat. Kiegyensúlyozott étrend, bőséges testmozgás, masszázs, bőrápolási termékek lehetnek a segítségünkre.

Rendszeres testmozgással elősegítjük a vérkeringésünk. Az állóképességet fejlesztő sportokkal, kifejezetten a problémás testrészekre célzott edzésekkel hatékonyan erősíthetjük testünk szöveteit.

Egészséges táplálkozás

A C-vitamin erősíti a kötőszövetet. Sok gyümölcs, zöldség hozzájárul a bőr feszességéhez, de a nyírfa aktív hatóanyagai is segíthetnek.

Folyadékpótlás

Bőséges mennyiségű folyadék nélkül nincsen egészséges étrend. Napi 2-3 liter vízzel már nemcsak szomjúságunkat oltjuk, hanem segítünk szervezetünknek kimosni a káros anyagokat testünkből. A nyírfakivonatot tartalmazó étrend-kiegészítők pedig még hatékonyabbá teszik ezt a folyamatot.

Nyírfalevelek ereje

A nyírfa a Föld északi féltekének őshonos fája. Nincs még egy olyan lombhullató fafajta, mely olyan ellenálló lenne, mint a nyírfa. Ráadásul ez a fa az első, amely az új évben új leveleket hoz: ehhez naponta 70 liter vizet szállít a gyökerétől egészen a legmagasabb ágakig. A nyírfa kapcsolata a vízzel pontosan olyan erős, mint az emberé.

Az ősi kelták szent fája volt a nyírfa, a belőle készült juice pedig szépségitaluk volt. A nyírfalevél flavonoidokat, szaponint és tannint tartalmaz. Tavasszal a fiatal levelek pedig különösen nagy mennyiségben tartalmazzák ezeket az értékes tápanyagokat.

A Weleda bio 100% nyírfalevél juice ezekből a fiatal nyírfalevelekből készült.