Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Étrend

Ételek, amik jót tesznek a fogaknak

Egészség
Fogápolás
Szűrés törlése
2022.06.14 09:57
Ételek, amik jót tesznek a fogaknak

A megfelelő szájápolási termékek választásával kívülről ápolhatod fogaid és ínyed. Azonban fontos, hogy kiegyensúlyozott étrenddel belülről is támogasd fogsorod egészségét. Olvasd el cikkünket, ahol több olyan ételt mutatunk be, amelyek jót tesznek a fogaknak!

Tejtermékek

A magas kalcium tartalmú tejtermékek, mint a tej és joghurt hozzájárulnak a fogak és csontok egészségéhez. A sajtban található foszfát a szájüreg pH értékének fenntartásában is segít. Ezeknek az ételeknek a fogyasztása ráadásul serkentik a nyáltermelést, ami segít a fogszuvasodás lelassításában és akár megelőzésében is!

Fűszerek

Az olyan zöldfűszerek, mint például a bazsalikom, indiai kapor, szegfű vagy menta természetes frissítő hatásukkal kellemes leheletet és jó közérzetet biztosítanak. A mentában található mentol kivonat ráadásul antibakteriális hatású.

Fekete csokoládé

A kakaóban található anyagoknak gyulladáscsökkentő hatásuk van és a fogerózió megelőzésében is szerepet játszanak! A legjobb választás a fekete csoki, de a tejcsokoládék sem olyan károsak, mint a cukrozott rágcsák vagy üdítők!

Spenót

Segít elzárni a fogzománc alatt található nyitott dentin csatornákat, mint a fogérzékenység elsődleges forrását, így segít az érzékeny fogak védelmében.

Szezámmag

Magas kalcium tartalommal rendelkezik és a lepedék mennyiségét is csökkentheti.

Zöld tea

Segíthet csökkenti a felgyűlt lepedéket! Polifenol tartalmával ráadásul antioxidáns hatású. A zöld teában található polifenolok ráadásul képesek csökkenteni a koleszterin szintjét, az érelmeszesedés kialakulásának lehetőségét is!

Alma

„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!” szól a mondás. Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs, amely bárki számára könnyen elérhető. A nyers gyümölcs rágása, harapása természetes módon tisztítja a fogakat.

A kiegyensúlyozott étrend tehát a fogápoláshoz és a szájhigiéniához is elengedhetetlen!

 

 

Forrás, Forrás, Forrás