Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Étrend

Beszéljünk egy kicsit (az őszi) vaspótlásról

Egészség
Szűrés törlése
2022.09.27 15:44
Beszéljünk egy kicsit (az őszi) vaspótlásról

Beköszöntött az ősz és fáradtabb vagy a szokottnál? Folyton töredezik a hajad, kicserepesedik a szád? Lehet, hogy nincs elegendő vas a szervezetedben!

A vashiány tünetei

A kezeletlen vashiány súlyos betegségeket okozhat, ezért fontos, hogy minél előbb észre vegyük testünk jelzéseit. Az állandó fáradtság érzet, szédülés, hajhullás, töredező hajvégek, folyton cserepes száj mind utalhat arra, hogy kevés vas van a szervezetedben.

FONTOS! Hivatalosan a vashiány egy alapos laborvizsgálattal mutatható ki és esetenként receptre kiírt gyógyszerekre vagy akár kórházi kezelésre van szükség. Ha felmerül a vashiány gyanúja, fordulj orvoshoz!

Kik érintettek?

Általában azt hangsúlyozzuk, hogy legfőképp a menstruáció és várandósság miatt elsősorban a nők érintettek. Azonban nem feledkezhetünk meg a gyermekekről, férfiakról és idősekről sem!

A vas fontos szerepet tölt be a számos molekuláris folyamatban, elengedhetetlen az élethez. Segít eljuttatni az oxigént a sejtekhez és támogatja a vörösvérsejt termelődését. A vashiány fáradtságot és akár szédülést is okozhat.

A vas a vércukor (glükóz) energiaátalakításában is részt vesz, így a sportolók és fizikai munkát végzők számára is kulcsfontosságú, hiszen lehetővé teszi az izmok optimális működését. A vas elengedhetetlen az immunrendszer kialakulásához és megfelelő működéséhez, ezért különösen fontos szerepet játszik a nemcsak terhes nők, de gyermekek és az idősek esetében is.

A vas felszívódása

Tudtad, hogy az étellel bevitt vas (növényi vagy állati eredettől és az emésztőrendszer állapotától függően) csupán kb. 5-30 százalék?

A vas felszívódását továbbá csökkenti a tannátokat tartalmazó tea és kávé fogyasztása.

A hatékony felszívódást azonban segítheti például a C-vitamin!

Milyen vaskészítményt válassz?

A szerves vasat tartalmazó étrend-kiegészítők segíthetnek megelőzni a vashiány tüneteit és felkészülni az őszi időszakra, legyen szó tanulásról, nehezebb szellemi vagy fizikai munkáról vagy az általános jóllétről.

Érdemes olyan vaskészítményt választani, amely nemcsak vasat, hanem a vas felszívódását segítő hatóanyagokat is tartalmaz.

Intraglobin szerves vasat tartalmazó étrend-kiegészítő készítmények: