Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Baba-mama

Nem csak divat - a babahordozás

Babaápolás
Szűrés törlése
2022.04.04 15:11
Nem csak divat - a babahordozás

A babahordozás nem egy modern találmány, hanem az emberiséggel egyidős szokás. A babahordozásnak számos előnye van. Már a kezdetektől kihat a csecsemő minden érzékére.

A babahordozásnak számos előnye van. Már a kezdetektől kihat a csecsemő minden érzékére. Legnagyobb érzékszervünk, a bőrünk által kapcsolódva segíti a kicsi fejlődését. A bőrkontaktus hatására oxitocin termelődik, melynek nyugtató hatása van.

Erősíti a fő izmokat, a gerincet és a csípőt. Ha megfelelő módon helyeztük el a babát a hordozóban, a lábak terpeszben a térdek a köldök magassága fölé húzva fognak elhelyezkedni.

Fontos, hogy a gerinc ívének megfelelő babahordozót válasszunk. A modern kenguruk nem támogatják az újszülöttek C alakban meghajlott gerincét, ezért érdemes a hagyományos termékekről tájékozódni.

A jó hordozó megfelelően támasztja alá a babát, a testsúly pedig nagyobb felületen oszlik el. Emellett fontos, hogy az általunk használt eszköz ne csak a babának, de nekünk is kényelmes legyen. Számtalan kendő és hordozó közül választhatunk. Mielőtt döntünk érdemes felkeresnünk egy tanácsadót, aki mindenben segít nekünk: technikákat mutat a megkötésre, elmagyarázza a helyes beállításokat és hordozáshoz megfelelő terméket ajánl üzleti érdek nélkül.

Ha kiválasztottuk a tökéletes hordozót, számos pozitív hatásáról fogunk megbizonyosodni. A mellkasunkon fekvő baba megérzi hangulatunkat és reakcióinkat, így hamar megnyugszik. Mivel közel vannak hozzánk, ezért könnyedén felismernek minket és biztonságban érzik magukat. Hosszútávon az egészséges lelki fejlődést is megalapozzák és bátrabban fedezik fel az őket körülvevő világot.

Nem utolsó sorban a babahordozással mindkét szülő megtapasztalhatja a közeli, közvetlen kapcsolatot gyermekével már a kezdetektől.

 

Forrás 1, Forrás 2, Forrás 3