Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Természetes fluorid

Egészség
Fogápolás
Szűrés törlése
2022.07.11 07:55
Természetes fluorid

A klasszikus Himalaya ajurvédikus fogkrém természetes fluoriddal már évek óta nagy népszerűségnek örvend! De mit is jelent a természetes fluorid?

Miért van szükségünk fluoridra?

A fluorid a fogak és csontok alapállományához tartozik. A fogak zománcában fluorapatit található, mely ellenálló vegyület, de sajnos nem örökéletű. A fogzománc folyamatosan kopik és a fluoridbevitellel megvédhetjük a fogak felszíne alatti struktúrát. Beépülve a fluorid megóvja a fogak felszínét, segít megelőzni a fogszuvasodást és megakadályozza a káros baktériumok túlzott elszaporodását is.

Miért népszerűek akkor a fluoridmentes fogkrémek?

A fluorid túlzott bevitele veszélyeket rejt magában. A fogzománc elszíneződése mellett súlyos esetben hajhullást, csontrendszeri elváltozást, fogzománcsérülést, szélsőséges esetben pedig ízületi betegséget okozhat és akár pajzsmirigyre is hatással lehet.

A vegyület legfőbb forrása az ivóvíz, de a talajnak és ezáltal minden növénynek van fluoridtartalma. Több olyan fogorvosi szakvéleményt olvasni, hogy az egészséges étkezéssel bevitt fluorid elég a szervezetnek, hiszen a túlzott bevitel sok esetben veszélyesebb lehet, mint a hiány.

Tanácsunk: mielőtt fogkrémet választasz, kérd ki fogorvosod vagy szájhigiénikusod véleményét! A szakemberrel átbeszélt szájápolási rutin hosszútávon sokat segíthet az egészséges szájüreg fenntartásában!

Nem mindegy, mennyi fluorid van a fogkrémben

Ha úgy érzed, vagy fogorvosod tanácsára fluoridot tartalmazó fogkrémre van szükséged, akkor fontos átgondolni néhány szempontot!

A fogkrémek általában magas koncentrátumban, szintetikus fluoridot tartalmaznak. Mivel nyálkahártyán keresztül is felszívódhat és bekerülhet a szervezetbe, ezért figyelni kell arra, nehogy lenyeljük a fogkrémet.

A természetes fluorid

A természetes fluoridok ezzel szemben a növényi hatóanyagokkal kombinálva hatékonyan segítenek megelőzni a fogszuvasodást és hosszan tartó használat során is biztonságosabbak!

A Himalaya ajurvédikus fogkrém természetes fluorid tartalmát a Vaikranta Bhasma hatóanyagból nyeri. Ez az ajurvédikus orvoslás régóta használt vegyülete, mely a kalcium-fluorid (CaF2) természetes forrása!

Fluoridtartalma csupán 486 ppm (egymillió molekulában 486 fluoridmolekula található) – összehasonlításképpen: az Európai Unió rendelete szerint a megengedett maximális határérték 1500 ppm! Így a Himalya ajurvédikus fogkrém nemcsak megfelel a szabályozásoknak, de kifejezetten egy kíméletes fogápolási termék.

Ha gyermekednek keresel fluoridos fogkrémet, a Ben&Anna tégelyes epres gyerekfogkrémet ajánljuk, melynek fluorid tartalma 500 ppmF. Mivel a fluoridos fogkrémeket nem szabad lenyelni, ezért 6 éven aluliaknak nem ajánlott!