Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Száraz vagy vízhiányos bőr?

Arcápolás
Szűrés törlése
2022.10.11 10:24
Száraz vagy vízhiányos bőr?

A száraz és vízhiányos bőr nem jelenti ugyanazt. Sőt, ápolásuk is különbözik!

Bőrtípus vagy bőrprobléma

A bőrtípus meghatározásánál általában négy kategóriát szoktunk felsorolni. Ezek a normál, zsíros, kombinált és száraz. Ha nem vagy biztos milyen a saját bőrtípusod, akkor itt segítünk meghatározni.

De akkor hogy jön képbe a vízhiány?

A vízhiány olyan, mint például az akné: egy aktuális bőrprobléma, ami bármely bőrtípust érintheti.

Hogyan ismerheted fel a vízhiányos bőrt?

Ha a következőket tapasztalod, akkor valószínűleg vízhiányos a bőröd: száraz, érdes érzetű, hámlik, fakó és színtelen, rugalmatlan. A rugalmatlanság azt jelenti, hogy ha egy kissé összecsippented, akkor kifejezetten lassan tér vissza az eredeti állapotába.

Jó, de akkor milyen a száraz bőr?

Az egyik legjobb teszt a rugalmasság ellenőrzése: a száraz bőr attól még, hogy húzódik, feszül vagy esetleg még hámlik is, rugalmasan marad és ha összenyomod szinte azonnal visszaáll az eredeti helyzetbe.

Miért fontos megállapítani, hogy száraz vagy vízhiányos-e a bőröd?

A száraz bőrtípus sokszor az érettebb bőrre jellemző, mikor a bőr faggyútermelése már lecsökken. Ebben az esetben bátran ajánlunk gazdag, testes krémeket, ápoló olajokat is.

Vízhiány esetében azonban a hangsúlyt a bőr védőrétegének erősítésére kell helyezni és a vízmegkötő tulajdonságát kell helyreállítani. A túl nehéz, olajos krémek akár pattanásokat is okozhatnak. Helyette ajánlunk inkább könnyebb textúrájú, intenzíven hidratáló termékeket.

Ne feledkezz meg a belső hidratálásról sem!

Bár a megfelelő kozmetikumokkal sokat segíthetünk bőrünk állapotának helyreállításában vagy megőrzésében, de a belső hidratálás bőrtípustól, életkortól függetlenül is nagyon fontos! Napi 2-3 liter víz fogyasztása elengedhetetlen az egészség fenntartásához.

 

Termékajánlónk: