Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Őszi hajápolási tippek

Hajápolás
Szűrés törlése
2022.09.20 09:23
Őszi hajápolási tippek

Ahogy beköszönt a hideg, hűvös idő, úgy a hajápolási rutinunk is megváltozik. Olvasd el blogbejegyzésünket, ha ősszel te is úgy tapasztalod, hogy jobban töredezik, hullik a hajad.

Belső támogatás

A kiegyensúlyozott, egészséges étrend alapvető hajunk épségének megőrzése érdekében is, hiszen egy vitaminhiány könnyen okozhat hajhullást. Ősszel érdemes olyan étrend-kiegészítővel támogatni szervezeted, mely tartalmaz vasat, cinket, B-, C-, E-vitamint és magnéziumot is.

Fejbőr masszázs

Ha hajhullást tapasztalsz, a belső támogatáson felül egy kiadós fejbőr masszírozás segíthet serkenteni a vérkeringést és ezáltal a hajhagymák is erősödhetnek. Hetente egyszer hajmosás előtt kb. 4-5 órával hajápoló olajjal vagy tonikkal is végezheted a masszázst. Csepegtess pár csepp olajat a hajtövekre, vagy egy kevés mennyiséget oszlass szét az ujjaidon, majd körkörös mozdulatokkal kényeztesd a fejbőröd. A rozmaring olaj például még inkább serkenti a vérkeringést! Fontos, hogy a fejbőr olajozását ne vidd túlzásba, eleinte csak hetente egy, maximum két alkalommal próbáld ki, hajmosás előtt!

Hajvégápolás

A hideg időben a hajvégek könnyebben tovább törhetnek. Érdemes beszerezni akár egy zsírosabb, nehezebb pakolást vagy balzsamot! A törölközőszáraz hajvégekbe simított hajvégápoló olajok is csodát tehetnek. Ahogy mindig, úgy ősszel is érdemes rendszeresen meglátogatni a fodrászodat és a menthetetlen hajvégeknek búcsút mondani.

Tipp: Hajmosás előtt előre védheted a hajvéged is! Használj ápoló olajat hajmosás előtt 7-8 órával, hogy megvédd a hajszálakat a sampon esetleges szárító hatásától!

Ritkább hajmosás

Évszaktól függetlenül érdemes a két hajmosás közötti időtartamot a lehető legtovább növelni. A fejbőrön faggyúmirigyek találhatók, melyek védő hatású zsírokat termelnek. A túl gyakori hajmosás kiszáríthatja a fejbőrt és kialakulhat a száraz korpa!

Hajszárítás

Nyáron kifejezetten egészséges a hajnak, ha hőkezelés nélkül, a szabad levegőn hagyjuk megszáradni. Ősszel és télen azonban elengedhetetlen a hajszárítás. Ha túl sokáig hagyod vizesen a hajad és a fejbőröd megnő a megfázás esélye, ami korpásodást és akár hajhullást is okozhat.

Tippjeink hajszárításhoz:

  1. Hajmosás után tekerd puha törölközőbe vagy pamut pólóba a hajad, hogy minél kevésbé töredezzen meg vizesen!
  2. Semmiképp se dörzsöld át a vizes hajad, inkább óvatosan tapogató, nyomkodó mozdulatokkal próbáld felitatni a víz nagyját!
  3. Ha már a törölköződ beszívta a víz nagyját, akkor kezdd el a hajszárítást a lehető legalacsonyabb fokozaton és hőmérsékleten. Természetesen hővédő spray használata ajánlott!
  4. Ha hajszárítóval szeretnéd formázni a hajad (akár egyenesíted, vagy göndöríted) először mindig szárítsd meg kb. 90%-osra, majd csak utolsó lépésként kezdd el formázni és teljesen kiszárítani a hajad! Így az eredmény szebb, simább és tartósabb lesz!
  5. Nagyon fontos legvégül, hogy hajmosás után ne menj azonnal utcára! Érdemes várni legalább 1 órát, mielőtt kimész a meleg lakásból.

Legyen szó tehát belső támogatásról, ápoló termékekről vagy a hajápolás lépéseiről számtalan apró tényező létezik, amellyel megóvhatod hajkoronád az őszi-téli időjárás viszontagságaitól.

Termékajánlónk az egészséges hajért ősszel is: