Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Öngondoskodási tippek Yogi Tea®-val

Tea
Egészség
Szűrés törlése
2022.12.14 15:21
Öngondoskodási tippek Yogi Tea®-val

Mit jelent valójában az öngondoskodás? Ha egy dolog biztos, akkor az az, hogy az öngondoskodás minden ember számára mást jelent. Egyesek a pihenést, a nyugalmat, a kanapén való fekvést és a kikapcsolódást értik alatta.

Mit jelent valójában az öngondoskodás?

Ha egy dolog biztos, akkor az az, hogy az öngondoskodás minden ember számára mást jelent. Egyesek a pihenést, a nyugalmat, a kanapén való fekvést és a kikapcsolódást értik alatta. Mások számára azt jelentheti, hogy egy akciódús napot töltenek el sok testmozgással és barátokkal való találkozással. A legfontosabb, hogy mindig hallgassunk a testünkre és az elménkre, hogy a saját igényeinknek szentelhessük magunkat. Nem annyira a "tökéletes öngondoskodási rutin" kialakításáról van szó, hanem arról, hogy olyan dolgokat építsünk be a mindennapjainkba, amelyek valóban jót tesznek. 

Miről szól az öngondoskodás?

Az öngondoskodást az életed számos aspektusának részévé teheted. Kezdve a testeddel, az érzelmeiddel vagy akár a munkáddal, számos olyan helyzet van, amelyben jobban odafigyelhetsz magadra. A testeddel kapcsolatos öngondoskodás magában foglalja az elegendő alvást, a testmozgást és a kiegyensúlyozott étrendet. A munkahelyeden például ügyelhetsz arra, hogy megvédd a saját pozíciódat és meghúzd a határokat.

Próbáld meg azonban nem hagyni, hogy túlságosan megviseljen, ha nem figyelsz mindig mindenre. Hiszen arról is szó van, hogy megtaláld a módját annak, hogyan tudsz több önszeretetet vinni az életedbe.

Rossz napod van? Adj magadnak egy kis szünetet.

Mindannyian tudjuk, milyen ez - vannak napok, amikor úgy érezzük, semmi sem megy a terv szerint, és hamarosan eluralkodik rajtunk az a jól ismert káoszérzet. Valószínűleg elkezded magadat hibáztatni, vagy hagyod, hogy az összes negatív gondolat eluralkodjon rajtad. Az eredmény az, hogy stresszesnek vagy kimerültnek érzed magad.

Az ilyen napokon még fontosabb, hogy különösen vigyázz magadra.

Teljesen normális és rendben van, ha időnként van egy-egy "rossz napod". Ez is csak egy ilyen rossz nap! Végül is nem tudunk mindent irányítani, ami körülöttünk történik. Ahhoz, hogy elfogadd, hogy a dolgok nem a terv szerint alakulnak, a nézőpontodat is érdemes átértékelned. Kényeztesd magad egy kis pihenéssel, és engedélyezz magadnak egy jól megérdemelt szünetet. Hagyj mindent úgy, ahogy van, dőlj hátra és koncentrálj magadra.

A mi 3 öngondoskodási tippünk, hogy egy rossz napon jobban érezd magad

Ezeket a tippeket természetesen nem csak egy rossz napra szánjuk, de tudjuk, hogy a rossz napok azok, amikor igazán szükséged van egy kis inspirációra. Ezért állítottunk össze 3 olyan tevékenységet, amit bárki kipróbálhat, aki szeretne több odafigyelést vinni az életébe. 

1. Pozitív naplóírás

Ha rengeteg gondolat jár a fejedben, amiket rendezni kell, egyesek hasznosnak találják, ha leírják őket, hiszen ez segíthet abban, hogy jobban elgondolkodj a problémáidon. Nemcsak abban segíthet, hogy megoldást találj, hanem abban is, hogy "elengedd" a papírra vetett gondolatokat. Szerezz be magadnak egy jegyzetfüzetet, vagy használd a mobiltelefonodon a Jegyzetek alkalmazást, hogy leírd, ami zavar. Amikor később visszaolvasod, láthatod, hogyan reagáltál akkor, és átgondolhatod, mit csinálnál most másképp. Alternatívaként leírhatod, hogy általában miért vagy hálás. Lehet, hogy ez elég nehéz lesz, ha rossz napod van, de látni fogod, hogy mindig van valami, amiért hálás lehetsz.

2. Vigasztaló ételek

A főzés valódi öngondoskodási rituálévá válhat, akár egyedül, akár a barátainkkal együtt. Az egyszerű, egészséges receptek sokkal jobbá tehetik a napodat. Egyesek számára a vigasztaló étel a kedvenc receptjük a gyermekkorukból, míg mások számára ez lehet egy csokoládétorta vagy valami egészséges, például egy leves.

3. Szánj időt olyan dolgokra, amelyek boldoggá tesznek

Ha rossz napod van, legyél jó magadhoz. Próbálj meg hallgatni magadra, és észre fogod venni, hogy gyakran pontosan tudod, mire van szükséged. Ez lehet a kedvenc sorozatod egy epizódjának megnézése, egy relaxáló fürdő vagy kikapcsolódás a kedvenc lejátszási listád hallgatása közben. Talán időt szakíthatsz egy olyan hobbira is, amelyet az utóbbi időben elhanyagoltál, vagy élvezhetsz egy sétát a természetben. Bármi is legyen az, ami boldoggá és kiteljesedetté tesz - csak rajta, és élvezd a magadra szánt időt.

A tökéletes vigasz - YOGI TEA® Lélekbalzsam

A testes kakaóbabhéj, a finom édes rooibos és a gyümölcsös narancsos jegyek beborítanak, csokoládés ízérzetet biztosítanak, és egy pillanat alatt feldobják a hangulatodat. A YOGI TEA® Soul Balm olyan, mint egy vigaszt nyújtó meleg ölelés.

Próbáld ki a Lélekbalzsam bio teát vagy a YOGI TEA® további pihentető keverékeit: