Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Nim növény - a problémás bőr megmentője

Bőrápolás
Arcápolás
Egészség
Szűrés törlése
2022.04.07 08:46
Nim növény - a problémás bőr megmentője

A nim növény leveleit Indiában évezredek óta használják gyógyhatásai miatt. Nem csoda hát, hogy a modern kozmetikumok között egyre több termék összetevőjeként megjelenik.

A Himalaya márka nim növényes termékcsaládja több évtizede örvend töretlen népszerűségnek. Kifejezetten ajánlott problémás, kombinált vagy zsíros bőrre. Ugyanakkor normál bőrtípussal rendelkezőknek is érdemes adni neki egy esélyt, hiszen nemcsak javíthat egy meglévő problémán, hanem segíthet fenntartani a bőr normál állapotát.

De miért is olyan csodás a nim növény? Az ajurvédikus gyógyászatban régóta használt növénynek számos olyan tulajdonsága van, amely a bőrápolásban hatékonnyá teszik. Hatóanyagai között ásványi anyagok és flavonoidok is találhatók. A flavonoidok bizonyított antioxidáns hatással rendelkeznek.

Ami népszerűvé teszi a bőrápolásban, az antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása. Kifejezetten ajánlott az akné és pattanások megjelenése esetén. A Himalaya nim tisztító arclemosó gél eltávolítja a felesleges faggyút anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Pumpás változatban használata még könnyebb, pont egy arcmosásra elegendő habot tudunk a kezünkbe nyomni. Ezen termékek másik fő összetevője a kurkuma, melynek antiszeptikus (fertőzést gátló) hatása van. A kurkuma továbbá javítja a bőr tónusát és rugalmasságát is.

A bőrápolási rutin további lépéseibe is beépíthető a jótékony nim növény. A Himalaya arctisztító textilmaszk természetes hialuronsavval hidratál, miközben a benne található nim növény és teafa kivonat felveszi a harcot a pattanásokkal.

A már említett antibakteriális tualjdonsága miatt a szájápolásban is rendkívül fontos összetevő. Felveszi a harcot a baktériumok ellen, ezért hatékonyan tisztít és friss leheletet biztosít. A Himalaya Organique natúr fogkrém további bio gyógynövényekkel gondoskodik a teljeskörű szájhigiéniáról. A Himalaya ajurvédikus fogkrém nim növénnyel klinikailag tesztelt formulája feszesíti a fogínyt és erősíti a fogzománcot.

A nim tehát egy sokoldalú növény, melynek szinte minden részét (leveleit, magvait, kérgét) felhasználják az indiai gyógyászatban. Érdemes kipróbálni az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő összetevőkkel készült termékeket.