Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Miswak, a természetes fogkefe

Fogápolás
Szűrés törlése
2022.05.02 08:00
Miswak, a természetes fogkefe

Tudományos neve salvadora persica, de Miswak néven is ismert, a világ egyik legrégebbi, természetes fogkeféje.

Egy olyan „fogkeféről” beszélünk, amelyet évszázadok óta használnak az indiai és az arab világban.

Nyilvánvaló, hogy amikor a miswakra gondolunk, nem a megszokott fogkefét kell elképzeljük, hanem valami olyasmit, ami a klasszikus fogkefe és a fogpiszkáló között helyezkedik el. Szemmel láthatóan valójában egy bot, amely a salvadora persica gallyaiból készült.

A használat módja is szokatlan, különösen a nyugati kultúra számára. A két vége közül az egyiket addig kell rágcsálni, amíg a kéreg külső részét el nem távolítjuk, mely alatt egy sörtékhez hasonló szerkezet található. Ezt fogkrém hozzáadása nélkül végighúzhatjuk a fogainkon.

Sajátos, jótékony tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek fogkrémek ideális alap összetevőjévé teszik.

A miswak erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek kiváló ellenségévé teszik a gombáknak, vírusoknak és baktériumoknak, például a Streptococcus Mutansnak, a fogszuvasodás fő felelősének. Továbbá a miswak antioxidáns, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Olyan növényről beszélünk tehát, amelynek előnyei jól ismertek és elismertek. Ez annál is inkább így van, mivel maga az Egészségügyi Világszervezet (WHO: Preventive Methods and Programmes for Oral Diseases. 1987) is támogatta a miswak-rostokat a szájhigiénia területén. Jól eltávolítják a lepedéket, csökkentik a foltokat és küzdenek a rossz lehelet ellen.

A legtöbb Himalaya fogkrém fő összetevői között szerepel a miswak. Fent említett tulajdonságai mellett a miswak feszesíti a fogínyt, segít a fogínygyulladás és fogínyvérzés megelőzésében.

Ha szeretnéd megtapasztalni a miswak jótékony hatását saját fogaidon is, úgy ajánljuk figyelmedve a Himalaya ajurvédikus fogkrém termékcsaládját.

A Dental Cream ajurvédikus fogkrém egyedülálló formulával, hosszan tartó védelmet nyújt a fogínynek és a fogaknak, természetes fluoridtartalommal.

Fehérebb mosolyért válaszd a sós ajurvédikus fogkrémet. Kellemes ízű (nem sós :)), friss leheletet biztosít. Természetesen tisztítja a fogakat és védi az újabb foltok kialakulásától.

Ha még tisztább érzetet keresel, a nim növényes ajurvédikus fogkrém lesz a kedvenced. A klinikailag tesztelt nim növényes formula gondoskodik a fogak és fogíny egészségéről. A nim növény természetes antibakteriális hatású, a fogszuvasodás megelőzésében is segít.

Hosszantartó, friss leheletért a szegfűszeges ajurvédikus fogkrémet ajánljuk. Friss leheletet biztosít a mindennapi magabiztossághoz.