Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Így bőrradírozz helyesen!

Bőrápolás
Arcápolás
Szűrés törlése
2022.04.12 07:57
Így bőrradírozz helyesen!

Az arcradírozás sokaknak ismeretlen, vagy idegen fogalom, esetleg tartanak tőle. Pedig az radírozás már egy régóta népszerű, hatékony és bevált hámlasztási technika! De miért is fontos a hámlasztás?

Ha segítjük bőrünket az elhalt hámsejtek eltávolításával és a pórusok tisztításával, azzal elősegítjük megújulását. Rendszeres használat mellett bőrünk tisztább és ragyogóbb lesz.

A mechanikai hámlasztást, azaz a radírozást sok kritika éri. Sokan attól félnek, hogy a radírban található, a hámlasztást végző apró szemcsék mikrosérüléseket okoznak az arcbőrön. Hogy ezt elkerüljük, nagyon fontos a megfelelő technika és a megfelelő termék kiválasztása! Ne használjunk arcunkra túl durva szemcséjű bőrradírt. Kerüljük az egyenetlen szemcséjű bőrradírokat is, melyekkel nem tudunk egyenletes nyomással masszírozni.

Például a házilag, sokszor cukor vagy zab felhasználásával készült recepteket valóban nem ajánlott arcradírozásra használni. Mivel az otthon kevert bőrradírokhoz használt szemcsék sosem lesznek egyformák, hiába fejtünk ki egyenletes nyomást, a különböző alakú és méretű szemcsék miatt okozhatunk magunknak mikrosérüléseket is!

A kiválasztott terméket minden esetben megtisztított (akár tonizált) és nedves arcbőrre vigyük fel. A szem közvetlen környékét elkerülve körkörös mozdulatokkal, gyengéden masszírozva végezzük a hámlasztást. A nyomás erősségét hamar kitapasztaljuk saját bőrünk igényeinek megfelelően.

Száraz bőr esetén keressünk egy hidratáló hatású bőrradírt, ilyen a Himalaya argánolajos hidratáló arcradír. Az argánolaj táplálja és puhítja a bőrt! Fontos, hogy óvatosan szoktassuk hozzá bőrünket a radírozáshoz.

Zsíros bőr esetén mattító és tisztító hatású terméket ajánlunk. Az aktív szén összetevővel készült radír jó választás lehet. Az aktív szénnek abszorpciós tulajdonsága van, ezáltal vonzza a szennyeződéseket és a faggyút. A Himalaya Nim termékcsaládjához tartozó Nim arcradír kifejezetten problémás bőrhöz ajánlott. A nim növény aktibakteriális tulajdonsága segít távol tartani a gyulladások okozta pattanásokat.

Kombinált bőr esetén pedig szintén tisztító, tápláló radírt válasszunk. A zabos-mézes arcradír nemcsak mattít, de táplál és felfrissít.

Bármely korosztálynak, de az érettebb bőrre kifejezetten ajánlott a barackmagszemcsékkel készült barackos arcradír természetes E-vitaminnal. Serkenti a sejtmegújulást, hogy az arcbőr ragyogó és sima legyen.

Fontos a rendszeresség, de ne vigyük túlzásba!

Ahogy minden arcápolási termék esetében, úgy a radír is rendszeres használat mellett fejti ki hatását. Bőrtípustól függően a javasolt heti 1-2 vagy 2-3 alkalom.

Ha minden nap hámlasztunk, azzal felborítjuk a bőr természetes egyensúlyát. Ebben az esetben a hatás éppen ellentétes lesz, sőt arcunk érzékennyé válhat és elveszítheti természetes védekező képességét.

Radírozás után kötelező a hidratálás!

Hámlasztás során megtisztítjuk a pórusainkat, eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. Utána fokozottan figyeljünk arra, hogy ne maradjon el a hidratálás. Használjuk kedvenc arckrémünket, de a tökéletes végeredmény érdekében akár intenzíven hidratáló maszkot is választhatunk.

Ha nem ismered a bőrtípusod, itt segítünk meghatározni. Ha pedig az arcápolási rutinod kialakításában akadtál el, olvasd el ezt a cikkünket is!