Minden rendeléshez ajándék! | Törzsvásárlói program

Ápolás

Aktív szén a szépségápolásban

Bőrápolás
Arcápolás
Fogápolás
Szűrés törlése
2023.01.20 09:16
Aktív szén a szépségápolásban

Miért olyan népszerű kozmetikai összetevő az aktív szén – és mi is pontosan ez az alapanyag?

Mi az az aktív szén?

Másnéven orvosi szén, mely egy természetes alapanyag, amit az orvostudomány régóta használ különböző, emésztési panaszok kezelésére. Jelenleg pedig az egyik legfelkapottabb összetevő a szépségápolásban is.

Népszerűségét abszorpciós tulajdonságának köszönheti. Ez azt jelenti, hogy képes felületi megkötést létrehozni, magához vonzani a szennyeződéseket akár a bőr mélyebb rétegeiből is.

Rendben. De még is hogyan?

Mágnes szerű tulajdonságát üreges, szivacsszerű szerkezete teszi lehetővé. Például fából, kókuszhéjból (Himalaya termékekben található faszén általában ebből készül), tőzegből állítják elő. A szennyeződések mellett segít az elhalt hámsejteket és faggyút is szabályozni. Ezáltal a problémás, pattanásos, mitesszeres bőrtípusra ajánlott kozmetikumok hatékony alapanyaga.

Faszén a szájápolásban

A szépségápolás mellett fogkrémek összetevőjeként is megtaláljuk, méghozzá a fehérítő hatású termékekben. Természetes módon képes fehéríteni a fogakat, miközben a fogzománcot nem károsítja. Ha fehérebb fogakat szeretnénk, akkor is fontos, hogy olyan termékeket választunk, melyet biztonságosan, hosszútávon is alkalmazhatunk anélkül, hogy kárt tennének a fogak külső szerkezetében! A fogzománc a fog első védelmi vonala, elvékonyodása pedig fogérzékenységgel és akár fogszuvasodással is járhat.

Termékajánlónk aktív szénnel: